2022-2023 BAHAR YARIYILI EK SINAV DUYURUSU

DÖNEM SONU EK SINAV BAŞVURUSU YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE,

2022-2023 Bahar Yarıyılı Ek sınav başvuruları e-posta  üzerinden yapılabilecektir. 11-12 TEMMUZ 2023 tarihinde ek sınav başvuru dilekçesini doldurup imzaladıktan sonra öğrencisi olduğunuz Fakülte/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulu’nun aşağıda belirtilen mail adresine göndermeniz gerekmektedir.

EK SINAV 13-14 TEMMUZ 2023 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

Birim

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

besyo@kilis.edu.tr

ÖĞRENCİLERİN EK SINAV HAKLARINA İLİŞKİN ESASLAR

1- Öğrencilerin güz ve bahar yarıyılı derslerinden ek sınav hakkını kullanabilmeleri için 2022-2023 öğretim yılı bahar yarıyılında, aktif öğrenci olmaları gerekmektedir.

2- Öğrencilerin ek sınava girme hakkını elde edebilmeleri için; ilgili derslerin yarıyıl sonu sınavına girebilme şartlarını yerine getirmiş olmaları zorunludur. Sınavlar, yarıyıl sonu sınavlarının bitiminden sonra akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılır.

3- Mezuniyetlerine en çok iki dersi kalan öğrencilere, başarısız oldukları dersler için, derslerin hangi yarıyıla ait olduğuna bakılmaksızın ek sınav hakkı verilir.

4- Genel not ortalamaları 2.00 olmadığı için mezun olamayan öğrencilere, seçecekleri en çok iki dersten ek sınav hakkı verilir.

5- Ek sınavda alınan not, ara sınav notlarına ve diğer çalışmalara bakılmadan, o dersin yarıyıl sonu notu yerine geçer. Öğrencinin ek sınavdan başarılı olabilmesi için en az (DD) notu alması gerekir.

6- Öğrencilere (NA) notu aldıkları derslerden ek sınav hakkı verilmez.

7- Ek sınav hakkını kullandıkları halde mezuniyet koşullarını yerine getiremeyen öğrenciler, kayıt yaptırarak öğrenimlerine devam eder.