2022-2023 BAHAR YARIYILI NOT ORTALAMASINA GÖRE YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ (Başvurular Online olup posta ile kabul edilmemektedir.)

KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

YATAY GEÇİŞ KOŞULLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU VE KAYIT  TAKVİMİ

Başvuru Tarihi

16-23 Ocak 2023

Değerlendirme Tarihi

24-25 Ocak 2023

27 Ocak 2023

Kesin Kayıt Tarihi

30-31 Ocak 2023

Yedek Kayıt Tarihi

02-03 Şubat 2023

Başvurular www.kilis.edu.tr adresinden Duyurular menüsünden Yatay Geçiş duyurusu tıklandıktan sonra açılacak ekranda YATAY GEÇİŞ ONLINE BAŞVURU linki tıklanarak yapılacak olup, evrakların sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Şahsen veya posta yolu ile başvuru alınmayacaktır. Online başvuru bilgilerinin yanlış olması veya belgelerin eksik olması durumunda yatay geçiş başvurusu değerlendirmeye alınmaz.

BAŞVURU İÇİN YÜKLENMESİ GEREKLİ BELGELER

• 1- Transkript (not belgesi): Başvuran öğrencinin kayıtlı olduğu kurumdan almış olduğu bütün dersleri,  bu derslerden aldığı notları ve genel ağırlıklı not ortalamasını gösteren resmi belgenin aslı. (E-Devlet çıktısı olabilir)
  • 2-  İkinci öğretimden, birinci öğretime yatay geçiş başvurusu yapan öğrencinin, kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan alacağı, başarı oranı sıralamasında ilk %10'a girdiğine dair resmi belgenin aslı
  • 3-  Ön lisans diploma programına başvuran öğrencinin ÖSYS yerleşme belgesi internet çıktısı (bu belgeye gerek duyulduğunda ÖSYM merkezinden teyit edilecektir).
  • 4-  Öğrenci Belgesi. (E-Devlet çıktısı olabilir)
  • 5-  Disiplin cezası almadığına dair belge.

SONUÇLARIN DUYURULMASI

Değerlendirme sonuçları,  27 Ocak 2023 tarihinde www.kilis.edu.tr adresinde ilan edilecektir.