2021-22 BAHAR YARIYILI EK SINAV DUYURUSU

EK SINAV BAŞVURUSU YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE !

2021-2022 Bahar Yarıyılı Ek sınav başvuruları için ;

04-05 Temmuz 2022 tarihleri arasında ek sınav başvuru dilekçesini doldurup imzaladıktan sonra öğrencisi olduğunuz Fakülte, Yüksekokul ve MYO’nun Bölüm Başkanlığına teslim etmeniz  gerekmektedir.

EK SINAV   :  06-07 Temmuz 2022

tarihleri arasında yapılacaktır.

EK SINAV DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖĞRENCİLERİN EK SINAV HAKLARINA İLİŞKİN ESASLAR

1-   Öğrencilerin güz ve bahar yarıyılı derslerinden ek sınav hakkını kullanabilmeleri için 2021-2022 öğretim yılı bahar yarıyılında, aktif öğrenci olmaları gerekmektedir.

2-   Öğrencilerin ek sınava girme hakkını elde edebilmeleri için; ilgili derslerin yarıyıl sonu sınavına girebilme şartlarını yerine getirmiş olmaları zorunludur. Sınavlar, yarıyıl sonu sınavlarının bitiminden sonra akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılır.

3-  Mezuniyetlerine en çok iki dersi kalan öğrencilere, başarısız oldukları dersler için, derslerin hangi yarıyıla ait olduğuna bakılmaksızın ek sınav hakkı verilir.

4-   Genel not ortalamaları 2.00 olmadığı için mezun olamayan öğrencilere, seçecekleri en çok iki dersten ek sınav hakkı verilir.

5-   Ek sınavda alınan not, ara sınav notlarına ve diğer çalışmalara bakılmadan, o dersin yarıyıl sonu notu yerine geçer. Öğrencinin ek sınavdan başarılı olabilmesi için en az (DD) notu alması gerekir.

6-  Öğrencilere (NA) notu aldıkları derslerden ek sınav hakkı verilmez.

7-   Ek sınav hakkını kullandıkları halde mezuniyet koşullarını yerine getiremeyen öğrenciler, kayıt yaptırarak öğrenimlerine devam eder.

Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024